Det ti gange en meter store hærvejstæppe, som en snes flittige kvinder har udfærdiget i Todbjerg Sognegård i den såkaldte Mejlbygruppe, hænger i en forbindelsesgang, hvor der er fri adgang i kirkens åbningstid.

Damerne i Mejlbygruppen har arbejdet gennem fem år på at skabe Hærvejstæppet med dets mange store og små motiver.

Tilsammen fortæller tæppet om Hærvejens brogede historie, og tillige har de frivillige og ulønnede damer formået at skabe et både smukt og unikt kunstværk.

Motiverne er oprindeligt skabt i akvarelform af kunstneren Inga Linde Jensen og derpå overført til hørlærred.

Se mere om Hærvejstæppet på visit-viborg

Kirkebygningen er åben for offentligheden alle ugens dage fra kl. 10.00-16.00

Dog er der i april, maj, juni, juli, august og september åbent fra kl. 10.00-18.00

Selve kirkerummet kan være optaget af kirkelige handlinger, andagter og gudstjenester; men Hærvejstæppet kan altid beses i åbningstiden, hvis man ikke er ret mange, og færdes i stilhed.

Når organisten øver sig, henstilles der til at man færdes i stilhed i kirkerummet, så organisten forstyrres mindst muligt.

Grupper må meget gerne reservere tid i kirkens kalender, så der ikke er for mange grupper ad gangen. 8661 5333

Ønskes guidet rundvisning, kan henvendelse ske direkte til VisitViborg 8787 8888.