Brodér en linje fra din yndlingssalme

Meget går hurtigt i dag, og vi kender alle til travlhedens tyranni. Derfor vil dette nye kunstprojekt gerne give mulighed for et rum til fordybelse, rum til glæden over at skabe noget smukt og rum til langsomhed.

Brodér en linje fra din yndlingssalme

Sådan lyder opfordringen i et nyt kunstprojekt, som finder sted mellem d. 15. september 2018 til 6. april 2019.

Med "Brodér en linje fra din yndlingssalme" ønsker vi at give os alle mulighed for at skabe et personligt og visuelt udtryk af en sætning, som har en særlig betydning for den enkelte, at fremme glæden ved at fremstille noget med sine hænder, der skal indgå i en større sammenhæng, samt give mulighed for at opleve et fællesskab om vores mest afholdte salmer på tværs af hele landet.

Projektet er landsdækkende – alle har lov til at være med, men det har sit udspring i Viborg stift.

Derfor er det også her vi begynder med en inspirationsdag og slutter med et sangarrangement. Inspirationsdagen er den 15. september i Skive kirke og sognehus og det afsluttende sangarrangement er d. 6. april 2019 i Viborg Domkirke.

Mellem de to dage håber vi, at der vil blive mange anledninger rundt omkring i sognegårdene og kirkerne til at mødes og synge yndlingssalmer, måske også synge nye salmer eller oversete salmer, mens der broderes. Måske kunne mange af de nørklegrupper, der ofte lever et stille liv omkring vores kirker, få lidt særlig opmærksom, eller det kan være et fælles projekt for konfirmander, for minikonfirmander eller på tværs af generationer.

Tanken er, at alle kan være med! Mænd og kvinder, børn og voksne. Kan man stikke en nål op og ned i et stykke stof, så kan man være med. Man kan vælge at sidde derhjemme selv eller sy sammen med andre. Materialevalget er frit. Det eneste krav er, at det færdige broderi har angivet salmenummer og måler 20x20 cm plus 3 cm kant hele vejen rundt til sammensyning.

For det er meningen, at alle broderier skal syes sammen til sidst. Når broderierne er færdige indsendes de, og de bliver syet sammen til et eller flere salmetæpper, som skal udstilles i Viborg Domkirke og senere til udlån i kirker og sognegårde rundt omkring i landet.

Salmebroderierne indsendes til Malene Dahl Præstebakken 9, Sparkær 8800 Viborg eller Marianne Koch Gl. Aalborgvej 14, 8800 Viborg senest 15. marts 2019.

Til inspirationsdagen den 15.9.2018 skal man tilmelde sig på telefon 29166055 eller mail: mkk@km.dk . Men man kan være med til at brodere en linje fra din ynglings salme uden at deltage på dagen.

Afslutningsdagen er åben for alle uanset om man har broderet eller ej.

Læs mere om projektet, om program for inspirationsdagen eller få inspiration til salmebroderiet på www.salmebroderi.dk

Vi håber, at mange vil tage sig tid til at brodere den linje i salmebogen, de holder allermest af, og dermed give sig tid til at fordybe sig i ord, som har vægt.

Malene Dahl og Marianne Koch

Sognepræster ved