Du er her: 
søndag25aug2019

Koncert

søndag25aug2019 kl. 19:00 - 21:00

Domorganist Randi Mortensen, Odense og saxofonist Michael H. Lund spiller et publikumsvenligt program for denne helt særlige konstellation.

Der er gratis adgang.

--------------------------------
Michael H. Lund, Diplomeksamen i saxofon fra Det Jydske Musikkonservatorium 1994. Elev af Lars Borup. 1992-93 studieophold ved Stockholms Musikhögskola hos Christer Johnsson. Virker som assistent i Århus symfoniorkester. Har endvidere deltaget i mesterkurser i Sverige og Frankrig samt medvirket ved koncerter i radio og TV. Har turneret i Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Frankrig, England, Canada, Holland, Schweiz, Japan og Argentina.

Randi E. Mortensen, Domorganist i Skt. Knuds Kirke, Odense. Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra det Jydske Musikkonservatorium juni 1995. Elev af Domorganist Anders Riber og John Frandsen. Juni 1995 optaget i solistklassen samme sted.1995-96 studieophold ved Akademie für Schul- und Kirchenmusik hos Monica Henking, Luzern, Schweiz. Debutkoncert oktober 1997. Har deltaget i mesterkurser hos David Sanger, Jon Laukvik og Michael Radulescu, samt i International Summer Academy for Organists i Haarlem, Holland 1994. Har medvirket i koncertoptagelse af ny dansk musik til DR. Har turneret i Norge, Sverige, Holland, Canada, Schweiz og Frankrig.

------------------

Med kombinationen saxofon & orgel kan vi præsentere en spændende og utraditionel duo inden for kirkemusikken.

Vort samarbejde startede med en koncert i konservatorieregi, i marts 1990. Som følge af en meget positiv respons på denne første koncert, og vor egen oplevelse af de to instrumenters fine klanglige sammensmeltning, besluttede vi at fortsætte vort samspil. Dette har nu udviklet sig til en seriøst arbejdende duo med en aktiv koncertvirksomhed.

Vi betragter det som en væsentlig opgave og udfordring at bidrage til formidlingen af den traditionelle kirkemusik på en ny og vedkommende måde. Tillige ønsker vi at introducere, og dermed virke for udbredelse og øget kendskab til, en anderledes og mindre etableret del af det kirkemusikalske repertoire.

Vort repertoire består hovedsagligt af fransk musik, originalt skrevet for saxofon og orgel, samt musik fra barokken (især orgel-) og en lang række kendte værker transskriberet for saxofon og orgel. Endvidere har vi udvidet repertoiret med værker af danske og nordiske komponister. Vi har indledt et samarbejde med svenske og danske komponister for at få øget produktionen af nordiske værker for saxofon og orgel. Det har resulteret i værker specielt skrevet til Saxofon & Orgel af bl.a. Erik Haumann (DK), Kasper Jarnum (DK),  Nils Lindberg (S), Jonas Forssell (S) og Knut Vaage (N) via støtte fra NOMUS.

- i Søndermarkskirken