Hver torsdag sker der ting og sager....

Af: Kredsleder, Michael Hjorth.
Kommer du tilfældigt forbi Søndermarks Kirken en torsdag aften, sådan ved det tidspunkt hvor mange sidder og spiser til aften, så kan det sagtens ske at du bliver mødt af en glad dreng eller pige iført en flot lyseblå skjorte. For der er nemlig kommet godt gang i FDF Viborg 3. kreds igen, og hver torsdag er der møder i underetagen for alle FDFere i 3. kreds.

Efter at FDF Viborg 3. i flere år har ligget stille hen. Sker der nu igen ting og sager i kredsen.

I foråret 2015 kontaktede Henrik Nicholaisen undertegnede. ”Er det ikke noget for dig at være med til at starte 3. kreds op igen” lød spørgsmålet fra Henrik.

Der skulle et par møder til og lidt snak med familien til før beslutningen var taget. Det skulle da selvfølgelig prøves. Det er ikke hver dag du får lov til at være med til at starte/genoplive en FDF kreds.

Så i foråret samledes de første interesserede leder for første gang for at tale om hvad er FDF og hvorfor var det en god ide at starte noget godt børne og ungdomsarbejde op i sydbyen?

Da vi d. 22. august 2015 havde vores første møde var det med sommerfugle i maven. Ville der komme andre børn ud over vores egne? Det gjorde der heldigvis og sidenhen blev der ved med at komme børn til som gerne ville være FDFere.

Da vi i juni 2016 gik på sommerferie havde vi et pusling/tumlinge hold på 16-17 børn og et piltehold på 19-20 personer. Så mange børn har lederne ikke, så der kom heldigvis andre børn.

Alt skal opfindes igen.

Det er hårdt arbejde at starte en kreds op. Alt skal opfindes igen, for der er ingen traditioner. Der er ikke nogen som siger vi gør bare som vi plejer. For der er ingen ”plejer”.

Men hvor er det også dejligt at se når noget lykkes. Hvor er det dejligt når børn uge efter uge møder op og bare er glade uanset hvad vi skal lave.

Det er de gode oplevelser sammen med børnene,  som får os til at elske at være ledere. Et godt eksempel er når den lille tumling tre gange i løbet af et møde fortæller at han hader FDF og det er bare det værste....men når mødet er færdig, så er han den som glad råber ”Vi ses på torsdag” med et smil som går helt op til ørerne. Det er eksemplet med piltepigerne som flere møder i træk kom med veninder fra nær og fjern, som de gerne ville vise hvad FDF var.

Det er sådanne små episoder, som gør at man som leder gerne bruger al den fritid man har på FDF også selvom det sommetider er hårdt arbejde.

Støtte skal der til.

Kredsen har vi også skulle skaffe alle materialer på ny. Uanset om der var tale om sakse og papir eller om det var et patruljetelt, så er det noget vi har skulle ud og indkøbe eller låne.

Men også her har vi oplevet stor opbakning. Blandt andet har vi fra FDF Samvirket fået støtte til indkøb af et stort patruljetelt. I teltet kan der sove 10-12 personer og det er allerede taget i brug.

I juni måned havde vi også den store ære at modtage Y's-men Club Jubilæumspris.

Kredslejre, sommerlejr og fællesskab

Så på et år har vi sammen oplevet både 2 kredslejre, hvor stort set alle børn i kredsen var med. Fastelavnsweekend sammen med FDF Vestervang og FDF Finderuphøj. Vi har været på sommerlejr på Møgelkær-lejren nær Hammel i juni måned. På den nyligt overståede landslejr i Juli var kredsen også repræsenteret i familielejren, med 9 personer.

Vi har også sammen med andre FDFere været med til både Sille og Sigurd dag, Sing In og nytårsgudstjeneste.

Da der skulle samles en bestyrelse var der inviteret til fællesspisning i kirken. 55 personer i alt mødte op. Hvilken opbakning!

Klar til meget mere

Så efter 1 år med FDF i ”det nye” Viborg 3. kreds, må vi bare erkende at der var noget om det da Henrik Nicholaisen ringede og sagde at Sydbyen har brug for en FDF kreds.

Status her kort inde i  sæson 2 er at vi nu har masser af børn, vi har bestyrelse, vi har voksne ledere, vi har et godt samarbejde med Søndermarks Kirken.

Faktisk oplever vi lige nu så stor tilgang at vi har svært ved at være i lokalerne. På vores møder her efter sommerferien har vi til hvert møde haft fremmøde af mellem 55 og 65 børn.

Så nu er det med at holde fast i de gode aktiviteter, så vi ikke mister medlemmer.

I år 1 startede vi  op med et puslinge/tumlinge hold og et piltehold. Vi vil meget gerne næste år (sæson 3) kunne starte et væbnerhold. Så vil der altid være plads til flere ledere. Men kommer de ikke af sig selv, må vi bare vente 5-6 år, så er vores pilte blevet så gamle at de kan blive ledere.

Så vi er klar til meget mere FDF i FDF Viborg 3. kreds.